Závěrečná zpráva

Tak a 23. ročník Polanka Cupu je za námi. Jak zhodnotit prodloužený víkend od 8. do 11. 6. 2017, který byl ve znamení házené? Byl doprovázen, jak dobrou náladou, přestože mladí hráči museli tentokrát překonávat překážky vytvořené proměnlivým počasím, které zvládli obdivuhodně, tak velkým zaujetím pro hru a nadšením. Za to všem patří poděkování.

Určitou zajímavostí mohla být házená na umělé trávě, což si mohli poprvé vyzkoušet mladší a starší žáci. Uvedený povrh byl instalován na třech hřištích v areálu Polaneckého fotbalového klubu. Náš velký dík tedy patří fotbalistům za pomoc při přípravě sportovišť. Další venkovní utkání sehráli minižáci, a to na rychlém tartanovém povrchu a asfaltovém hřišti v areálu Dělnického domu. Přitom mnohým již dnes tento povrch připadá, že se na něm házená hrát nedá. Jsou ale stále házenkářské kluby, které na něm trénují a hrají svá mistrovská utkání. Nebojte se hrát na jakémkoli povrchu!!!

Medaile účastníkům sobotního turnaj v miniházené 4+1 předával reprezentant ČR Leoš Petrovský. Mnozí mladí házenkáři využili příležitost a společně se s Leošem vyfotili.

Ve sportovní hale se odehrávaly dorostenecké zápasy a finálová utkání, která proběhla za bouřlivé atmosféry ve zcela zaplněné sportovní hale.

Ve společenské části turnaje se v pátek uskutečnilo v areálu fotbalového hřiště neformální setkání trenérů a funkcionářů jednotlivých družstev s organizátory turnaje. Zároveň nejmladší účastníci měli možnost shlédnout filmové představení v místním kině. V sobotu odpoledne probíhal současně s turnajovými zápasy tradiční dětský den s mnoha vystoupeními a atrakcemi, v podvečerních hodinách byl k vidění jistě bohatý kulturní program a byla slosována turnajová tombola o sportovní ceny, mezi které patřily mimo jiné i hodnotné dary sportovního partnera turnaje firmy SALMING a spolupracující firmy Decathlon. Náročný sportovní a kulturní den byl zakončen pestrobarevným ohňostrojem.

V neděli po odehrání finálových zápasů byl turnaj ukončen odměněním vítězných družstev a nejlepších jednotlivců. Ceny předali společně s panem starostou Pavlem Bochniou ligoví hráči Barbora Mýlková a Roman Meca.

Při závěrečném bilancování letošního turnaje uvádíme, že se hlavní části turnaje zúčastnilo 60 družstev a ve vedlejším turnaji 4+1 pro nejmenší hráče 20 družstev z České republiky a Slovenska. Počet účastníků přesáhl více než 900 osob a díky tomu se dá hovořit o dalším našem rekordu. Z tohoto důvodu byli letos účastníci turnaje ubytováni na obou školách, v budově dělnického domu i v prostorách hasičárny a strava byla vydávána, jak ve školní jídelně, tak v dělnickém domě. Na letošním ročníku Polanka Cupu se podílelo přes 50 pořadatelů, zapisovatelů a rodičů našich hráčů. V průběhu tří dnů bylo odehráno 184 zápasů, které řídilo 26 rozhodčích.

Těší nás, že má turnaj své stálé příznivce, tzn. družstva, která k nám do Polanky pravidelně již mnoho let přijíždějí, ale také nováčky, kteří byli na setkání mladých házenkářů letos poprvé. Věříme, že se nám povede tento turnaj uskutečnit i příští rok a pak se s Vámi rádi sejdeme již na 24. ročníku Polanka CUPu.

Děkujeme za projevenou přízeň a příští rok na shledanou.

Za pořadatele: Ing. Jaromír Friedel, předseda SK Házená Polanka nad Odrou, z.s.

Hlavní partneři

Sportovní partner

Salming

Švédská sportovní značka Salming, partner turnaje Polanka Cup 2017, připravila pro všechny účastníky drobný dárek v podobě slevy 10% na nákup zboží ve značkovém e-shopu www.salmingstore.cz. Pro uplatnění slevy, uveďte, prosím, kód POLANKA2017 při dokončování objednávky v e-shopu.