Závěrečná zpráva

Závěrečná zpráva | Polanka Cup 2016

Letošní 22. ročník Polanka Cupu, který se konal o prodlouženém víkendu 9. – 12. 6., byl doprovázen jak dobrou náladou, tak příjemným počasím. Hráči mohli stejně jako předešlé dva ročníky zakusit chuť házené na třech travnatých hřištích nebo jako minulý rok měkký, přesto rychlý tartanový povrch pokrývající jedno ze dvou hřišť v areálu Dělnického domu. Samozřejmě nechyběl ani nelítostný přesto zajímavý zážitek z asfaltového hřiště, připomínající staré časy házené. Po odmlce minulého ročníku se vrátily dorostenecké zápasy opět do haly, tudíž si mohli fanoušci užívat bouřlivé atmosféry nejen při nedělních finálových utkáních.

V pátek se uskutečnil raut v areálu fotbalového hřiště, který zahájil starosta obce Pavel Bochnia, zatímco naši nejmladší účastníci si mohli nově vychutnat program v kině. V sobotu probíhal již tradičně dětský den a v podvečerních hodinách byla k vidění vystoupení mažoretek, dechového souboru p. uč. Czerného a dancehallových tanečnic, po kterých zahájila večerní program hudební skupina February. Abychom si na chvíli vydechli, od již tak nabitého programu sobotního večera, konala se tombola o mnohé ceny, mezi které patřily i hodnotné dary sportovního partnera turnaje SALMING. Po tombole, opět plní sil, jsme se vrhli na zlatý hřeb večera a to hudební vystoupení Aleca Munroa a Davida Zajončka, které bylo zakončeno barvami a příjemným hlučením ohňostroje. V neděli se odehrály finálové zápasy a také proběhlo slavnostní ukončení turnaje v režii dříve zmíněného pana starosty Pavla Bochni, kterému přijeli pomoct s předáváním medailí naši reprezentanti - Tomáš Mrkva, Petr Štochl a Ondřej Zdráhala.

Letošního turnaje se zúčastnilo 52 družstev z České republiky a Slovenska, čímž jsme dosáhli více než 750 účastníků, díky kterým se dá mluvit o rekordním počtu zúčastněných a tedy největším ročníku Polanka Cupu, který se zatím konal. Z tohoto důvodu byli letos účastníci turnaje ubytováni na obou školách, v budově dělnického domu i v prostorách hasičárny a celý Polanka Cup byl chystán pilným týmem cca 50 pořadatelů měsíce dopředu. V průběhu tří dnů bylo odehráno 183 zápasů, které řídilo 19 rozhodčích. Stále však věříme, že nejde ani tak o kvantitu jako o kvalitu a proto se těšíme na vaši účast na 23. ročníku, který se budeme snažit udělat stejně, ne-li více úspěšným než byl tento.

Děkujeme za projevenou přízeň a příští rok na shledanou.

Za pořadatele tvůrce doprovodných materiálů Lukáš Lenart